jedno smo drugo prodali!

"Obuci haljinu, odavno nisi. Pusti muziku glasno, igraj i pjevaj... I, bez suza. Samoća je samo gost. Nazdravi, i kupi joj kartu u jednom pravcu."

15.05.2017.

-

Tri sedmice do kraja akademske godine, elem meni traju kao tri godine. Imam tonu obaveza i ništa ne stižem ali doslovno.
Jutros ustala u 6 ujutro, da bih stigla sve. Popijem kafu s njim, ispratim ga na posao, majstori stigli, ja u jendoj ruci ispijam kafu, drugom kupim račune, ostavljam kafu, obuvam patike, drugom rukom spremam pare.. Žurim, skontam da sam zaboravila mobitel, trebam što prije stići kupiti nešto i njima da imaju, platiti račune, stići na autobus.. i zakasnih naravno, odjendom kao da su svi bas danas odlucili placati racune, obavaljati poslove koje i ja trebam.

Imam do srijede tri projekta uraditi, ok, mislim stići ću, i možda bih da nije ovog muža puža koji mora da provjeri neki soccermenadžer, pa rezultate, pa ovo, pa ono..
Ok, sad već ne stignem, osim ako noćas ne ostanem do ujutro da kuckam, ali neću jer nisam noćni tip, nekad sam bila, više ne.

I tako, dva mjeseca ne znam kako su prošla, sve nešto trčim da stignem, i na kraju pola ne stignem i tako iz dana u dan..

Uf još nisam ni isplanirala volonterske sate za ovaj mjesec, a treba ih odraditi deset..

Ok, hjustone we have a problem :(