jedno smo drugo prodali!

"Obuci haljinu, odavno nisi. Pusti muziku glasno, igraj i pjevaj... I, bez suza. Samoća je samo gost. Nazdravi, i kupi joj kartu u jednom pravcu."

06.03.2018.

-

Pijem jutarnju kafu, i razmišljam gdje sam sve griješila u životu. Željela bih istaknuti da izuzeto cijenim muškarce koji se izdignu i sazriju, mislim na transformaciju dječaka u muškarca. Moj muž je jedno veliko dijete, mislim da je još uvijek u fazi dječak-momak, pubertetsko doba. Mislim da čak neće iskoristiti do kraja priliku koju je dobio. I mnogo mi je žao zbog toga. Ali ja više ne mogu brinuti njegove brige.
Moram učiti engleski, moram pripremiti se za izlaganje, moram unijeti bazu firmi.. tako on broji vidno nervozan. I dok sam ja napravila kolače, on je unio svega 3 baze. Sklopi poslovni laptop i kaže meni: Ako budeš imala sutra vremena dovrši ovo. Ja se okrenuh, on gleda golove Barselone koje gleda svaku noć, svako jutro, iz dana u dan.

Neću ti ja ni taknuti posao ljubavi. Moraš odrasti. Danas puni 28 godinu. Tako da, moram ga kritikovati, ali živio ti meni! I doista sam mu poželjela da odraste.