jedno smo drugo prodali!

"Obuci haljinu, odavno nisi. Pusti muziku glasno, igraj i pjevaj... I, bez suza. Samoća je samo gost. Nazdravi, i kupi joj kartu u jednom pravcu."

15.08.2018.

ja nekada, ja sada

Mnogi se plaše smrti, ja sam se oduvijek plašila života. Smrt kad dođe, to je začas, gotovo je. Sve u jednom trenutku i što je bilo- bilo je. A život, imaš priliku da padneš hiljadu puta, i nepravedno je štošta. A ti tu ne možeš ništa.

**
U braku sam četiri godine. Elhamdulilah.
U braku sam sa najljepšim čovjekom, i najboljim, po mene, i po moju dušu.
Mnogo toga je iza nas, ali i ispred nas.

**

U braku sam, ali mnogo puta se nismo razumjeli. I dan danas, oko istih stvari se ne razumijemo i ako su one prošle. Ne zivimo u istom vremenu kao što je moja majka, ali ponovo puno zrtve ima.
Zenske najvise.

**

Sve sto sam rekla da ne bih sebi dozvolila, dozvolila sam. To je tako. Uvijek kazes, pa slazes, sam sebe naravno. Znam samo da sam se probudila i shvatila da to nisam ja. Nikad nisam ni bila.
Zato se moralo nešto promijeniti, drastično.

**

najljepše oči imaš, najljepše tvoje ruke grle, najljepše tvoje oči gledaju; ali ljubavi uvijek si imao više vremena za druge, osim za mene. Mislio si da shvatam kao uvijek što sam shvatala. Mislila sam shvatit ćeš ti, ali nisi.

I zato ne mogu ni ja da shvatam više.

Zato, lijepo vam kazem, mnogo vise imamo razloga da se bojimo zivota nego smrti. Smrt je začas, nema te više, to je to. A u zivotu umreš a moraš živjeti.